Wat is de ideale minigraver voor het leggen van kabels?

Ben jij op zoek naar een minigraver die perfect uitgerust is voor het graven van sleuven en in het leggen van kabels? De ideale machine voor kabelleggers en leidingwerken beschikt over een aantal verschillende specificaties. In de onderstaande blog benoemen we diverse aspecten die bijdragen aan een optimale prestatie van de minigraver voor het leggen van kabels.

Graafdiepte

De minigraver moet in staat zijn om de benodigde graafdiepte te bereiken voor het leggen van de kabels. Takeuchi minigravers staan bekend om de lange lepelsteel en het lange hoge dozerblad. Dit resulteert in een groot graafbereik zonder stabiliteitsverlies. Bij machines tot de TB225 is het mogelijk om het dozerblad evenredig te verlengen met het rijwerk. Je hebt twee verschillende standen in het rijwerk (breed en smal). Met behulp van twee stukjes is het dozerblad ook te verlengen zodat deze gelijk zijn aan elkaar.

Stabiliteit

Door een correcte positionering van de graafmachine kun je ervoor zorgen dat deze stabiel is tijdens het graven. Alle Takeuchi machines tot 2,5 ton zijn uitgerust met een hydraulisch verstelbare onderwagen. Wanneer je de onderwagen in de breedste stand hebt staan, wordt maximale stabiliteit gegarandeerd. Anderzijds kan de machinist beschikken over een minimale breedte als hij over of langs een sleuf moet rijden.

Lage bodemdruk

Voor het leggen vankabels en leidingen heb je een stabiele grondverzetmachine nodig met een lage bodemdruk zodat je geen stoepranden of terras of stoeptegel kapot rijdt. Goed nieuws! Al onze Takeuchi machines beschikken over een lage bodemdruk.

Nauwkeurigheid

Het is uiterst belangrijk dat de machine nauwkeurig kan graven door middel van een goede bediening van de machine. Alle Takeuchi mini- en midigravers zijn voorzien van twee bijzonder gevoelige joysticks. Dit is een must voor kabel- en leidingwerkzaamheden waarbij opperste concentratie een vereiste is.

Uitrustingsstukken

Voor het leggen van kabels kun je verschillende uitrustingsstukken gebruiken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een bananenbak, dieplepelbak, slotenbak, sleuvenbak of egaliseerbord. Met een bananenbak of sleuvenfrees creëer je bijvoorbeeld in een snel tempo de sleuf in de juiste snijhoek en diepte. Het is een vereiste om sleuven te graven op voldoende diepte, zodat de kabels onder alle weeromstandigheden veilig zijn. Hiervoor moet je sleuven trekken die diep genoeg onder de grond liggen. Voor uitrustingsstukken van de beste kwaliteit kun je terecht bij www.vematec.com. Kortom, voor het leggen van kabels is het relevant om voor een minigraver te kiezen waarbij je snel en eenvoudig kunt wisselen tussen verschillende uitrustingsstukken met behulp van een hydraulische snelwissel.

Welke machine raden wij aan?

Ben je van plan om aan de slag te gaan met het leggen van kabels en leidingen? Dan raden we je aan om te kiezen voor een lichte, compacte minigraver die voldoet aan de wettelijke eisen qua afmetingen voor op bijvoorbeeld het trottoir. De volgende Takeuchi machines kwalificeren zich als ideale minigraver voor het leggen van kabels: TB225, TB235-2 en TB325R.

TIP: doe altijd een KLIP-melding

Voordat je aan de slag gaat met het leggen van kabels, is het essentieel dat je een planaanvraag (KLIP-melding) doet. Met een KLIP-melding kun je de aanwezigheid van ondergrondse kabels, leidingen en andere voorzieningen vaststellen. Wanneer je deze goed in kaart hebt gebracht, voorkom je eventuele schade of gevaarlijke situaties tijdens graafwerkzaamheden.

 

Wil je meer informatie over een bepaald type? Neem dan contact met ons op!

Vierkant Takeuchi logo Zwart
Takeuchi Benelux
Uw Takeuchi Specialist
Wij richten ons volledig op compacte graafmachines. Het is niet iets wat we erbij doen, dit is waar we goed in zijn. Die focus stelt ons in staat om uit te blinken en de absolute top te bieden in betrouwbaarheid, wendbaarheid en kracht.

Start typing and press Enter to search

Vergelijk machines

Vergelijk machines
Alles verwijderen
Vergelijk machines
0
graafmachine besturen