Takeuchi Fleet Management

Of het nu vanaf de PC is op kantoor of onderweg met de tablet of smartphone, met het nieuwe Takeuchi Fleet management (TFM) is uw machine altijd binnen handbereik. Via de online TFM portal kunt u op elk moment de real-time machinegegevens inzien – wanneer uw machine aan het werk is, vindt er iedere 15 minuten een data transfer plaats, hierdoor weet u te allen tijde hoe de machine presteert. Op deze manier kunt u stilstand minimaliseren en kostbare service oproepen voorkomen. Ook kunt u in de online TFM portal altijd exact zien op welke locatie uw machine aan het werk is en of deze op een duurzame en efficiënte manier wordt ingezet.

HOE WERKT TFM?

Met TFM heeft u uw machinegegevens op elk moment bij de hand. Hoe realiseren we dit? Wanneer de machine aan het werk is, vindt er iedere 15 minuten een data transfer plaats. Deze data transfer verloopt als volgt:

 1. Door middel van GPS satellieten wordt bepaald wat de locatie is van uw machine.
 2. De machine genereert technische data, welke middels een mobiel data netwerk, samen met de locatiegegevens wordt verstuurd naar het TFM gegevenscentrum.
 3. Het TFM gegevenscentrum slaat al deze informatie op en verzend deze naar de TFM portal.
 4. U en uw dealer kunnen via de TFM portal toegang krijgen tot het dashboard met de machine data. U kunt op een device naar keuze, in uw internet browser navigeren naar de TFM portal en met de bij uw bekende gegevens inloggen.
 5. Indien gewenst kunt u de machine data over een periode van 30 dagen downloaden en opslaan als Excel of CSV bestand voor verdere analyse.

“Door TFM is het mogelijk om stilstand te minimaliseren en kostbare service oproepen te voorkomen.”

KOSTEN

TFM is vanaf januari 2019 ingebouwd op alle nieuwe Takeuchi machines vanaf 4 ton (dus vanaf de TB240). Wanneer u een Takeuchi machine koopt wordt TFM kosteloos geactiveerd door uw dealer/wederverkoper. U krijgt dan vijf jaar lang gratis toegang tot de beschikbare data over uw machine(s) in de TFM portal.

Na deze eerste vijf jaar is het mogelijk om het abonnement per jaar te verlengen.

Werking Takeuchi fleet management

De grootste voordelen van TFM

 • KOSTENVERLAGEND – u kunt notificaties instellen zodat u meldingen ontvangt wanneer er iets dreigt mis te gaan of wanneer onderhoud noodzakelijk is. Zo kunt u altijd tijdig ingrijpen en onnodige reparatiekosten voorkomen.
 • EFFICIËNTER – Vergelijk de gegevens van het brandstofverbruik, de draaiuren, motorbelasting en het toerental en haal het meeste uit uw machines.
 • VEILIGER – Middels GPS tracking ziet u altijd waar uw machine aan het werk is en kunt u ingrijpen in geval van misbruik of diefstal.

HULP OP AFSTAND

Bij storingen kan de technische dienst met behulp van de TFM portal het probleem makkelijker identificeren. Daardoor zijn we in staat om op afstand te assisteren  en is het niet altijd noodzakelijk om een servicemonteur in te schakelen. Is dit toch nodig, dan kan hij de storing gerichter onderzoeken en direct de juiste onderdelen en gereedschappen meebrengen.

TB240 TFM vanaf 4 ton

TFM wordt standaard ingebouwd op alle nieuwe Takeuchi machines vanaf 4 ton.

COÖRDINEER UW GEHELE MACHINEVLOOT

Beschikt u over een grotere machinevloot? Dan is de TFM portal ideaal voor logistiek en gepland onderhoud. Ook voor machines die nog niet zijn uitgerust met TFM is er een oplossing bedacht – hiervoor is een opbouwkit beschikbaar die verkrijgbaar is bij uw Takeuchi dealer/verkoper. Met de opbouwkit is minder informatie inzichtelijk, maar het is wel ideaal voor het managen van uw gehele vloot.

Deze opbouwkit kunt u laten opbouwen op de volgende machines:

 • Nieuwe Takeuchi machines onder de 4 ton.
 • Takeuchi machines die in het verleden zijn afgenomen (reeds gebruikte machines).
 • Grondverzetmachines van (vrijwel alle) andere merken.
 • Op andere voertuigen dan grondverzetmachines.

Start typing and press Enter to search

Vergelijk machines

Vergelijk machines
Alles verwijderen
Vergelijk machines
0