Gebruikt u de juiste filters voor uw minigraver?

Wanneer u onderhoud en reparaties uitvoert, is het belangrijk dat u dit met juiste onderdelen doet. Deze zijn namelijk specifiek ontworpen voor Takeuchi mini- en midigravers. Steeds meer onderzoeken wijzen uit dat er eerder slijtage en vervuiling ontstaat wanneer u niet de juiste filters of brandstof gebruikt. In onderstaande blog vertellen we u welke schades zich o.a. voor kunnen doen wanneer u gebruik maakt van niet originele onderdelen.

Vervuiling

Het kan voorkomen dat de brandstofinjector, brandstofpomp en andere componenten beschadigd raken door vervuiling. Deze componenten worden namelijk beschermd tegen overmatige slijtage door kleine deeltjes weg te filteren. Er zijn vele niet-originele filters die niet voldoen aan de geschikte filtratieprestaties. Wij raden dan ook zeker aan om een origineel filter te gebruiken die er speciaal voor ontwikkeld is.

Gebruik van niet-originele filters

Roest

Bij onjuist onderhoud en/of onjuiste brandstofopslag kan het voorkomen dat er vocht ontstaat in het gevoelige brandstofsysteem. Dit vocht kan er toe leiden dat bijvoorbeeld brandstofinjectoren niet goed functioneren door roestvorming. De dagelijkse inspectie van de waterafscheider conform de bedieningshandleiding kan dit voorkomen. Ook is het belangrijk dat u voorkomt dat er vocht in de brandstofopslagtank komt om het ontstaan van eventuele bacteriën in de tank te voorkomen. De originele Takeuchi filters houden beter vocht en vervuiling tegen. Onderstaande foto’s zijn afkomstig van een onderzoek naar aanleiding van schade door vocht.

Schade door vocht

Brandstofinjectoren

Om de motor optimaal te laten presteren worden de toleranties van de componenten steeds kleiner waardoor de zuiverheid en samenstelling van de brandstof steeds belangrijker wordt. De eerste tekenen van vervuiling of overmatige slijtage aan het brandstofsysteem uiten zich vaak bij de injectoren. Ook is het belangrijk dat u de brandstof op de juiste manier opslaat.

Bekijk onderstaande voorbeelden van beschadigde injectoren:

Beschadigde injectoren

Takeuchi onderdelen shop

Is uw graafmachine toe aan nieuwe filters? Zorg er dan voor dat u onderhoud en reparaties uitvoert met originele onderdelen. Bij Takeuchi Benelux hebben we voordelige filtersets, deze kunt u eenvoudig bestellen via de Takeuchi Onderdelen Shop.

Vierkant Takeuchi logo Zwart
Takeuchi Benelux
Uw Takeuchi Specialist
Wij richten ons volledig op compacte graafmachines. Het is niet iets wat we erbij doen, dit is waar we goed in zijn. Die focus stelt ons in staat om uit te blinken en de absolute top te bieden in betrouwbaarheid, wendbaarheid en kracht.

Start typing and press Enter to search

Vergelijk machines

Vergelijk machines
Alles verwijderen
Vergelijk machines
0
VemaTec uitrustingsstuk Takeuchi