Elektrische Takeuchi TB20e valt onder de subsidieregeling Schoon en Emissieloos Bouwmaterieel (SSEB)

Wil je een emissieloze bouwmachine aanschaffen voor jouw bedrijf, zoals een elektrische minigraver? Dan kun je in Nederland aanspraak maken op de Subsidieregeling voor Schoon en Emissieloos Bouwmaterieel (SSEB)! De elektrische minigraver Takeuchi TB20e valt ook onder deze subsidieregeling. 

Goed nieuws: Op 5 maart 2024 wordt de SSEB weer opengesteld! Dat is dus hét moment om te investeren in een elektrische minigraver. Maar wees er snel bij; de subsidiepot voor schoon bouwmaterieel was in 2022 al na één dag leeg. 

De subsidie per nieuwe elektrische minigraver is voor grote bedrijven maximaal 25% van de meerkosten ten opzichte van een dieseluitvoering. Voor MKB bedrijven is dit percentage maximaal 30%.

Voorwaarden van de Subsidieregeling Schoon en Emissieloos Bouwmaterieel  

 • Je kunt per machine maximaal €300.000 subsidie aanvragen. 
 • Alleen bedrijven met de juisteSBI code kunnen aanspraak maken op de regeling. 
 • De regeling geldt voor hulpfuncties, werktuigen en voertuigen (zonder loodhoudende accu’s). 
 • Er geldt een instandhoudingsplicht van 48 maanden. 
 • Het vaste percentage voor de MIA (Milieu-investeringsaftrek) regeling wordt in 2024 altijd verrekend met de SSEB subsidie. Ook als je deze niet aanvraagt of hier niet voor in aanmerking komt. 
 • De subsidie is enkel aan te vragen met een koopovereenkomst (orderbevestiging) met ontbindende voorwaarde voor het rondkrijgen van de SSEB subsidie. 

Je kunt onderstaande werkwijze het beste aanhouden bij het aanvragen van de SSEB: 

 • Kijk eerst of je een SBI code hebt waarmee je in aanmerking komt voor de subsidieregeling. De SBI code laat zien wat jouw bedrijfsactiviteiten zijn. 
 • Om de subsidie aan te kunnen vragen heb je ook “e-herkenning niveau 3” nodig, deze kun je aanvragen via: https://mijn.rvo.nl/web/klantportaal-site/machtigingen
 • Leg contact met de partij waar je graag een emissieloze bouwmachine wilt aanschaffen voor offertes en een evt. koopovereenkomst met ontbindende voorwaarde voor de subsidieregeling. 
 • Vraag vervolgens de SSEB subsidie aan met deze koopovereenkomst. 
 • Vraag na de bevestiging van de SSEB subsidie (binnen drie maanden), de MIA subsidie aan. 

Bovenstaande is een globaal stappenplan, we adviseren je om de mogelijkheden door te spreken met je financieel adviseur of accountant. 

Is de elektrische minigraver Takeuchi TB20e geschikt voor jou?  

De Takeuchi TB20e is een duurzame en milieuvriendelijke minigraver waarmee de bouwmachinesector een hele nieuwe weg in slaat. Deze elektrische minigraver werkt volledig op batterijen en stoot dus geen CO2 uit, veroorzaakt minder trillingen en maakt minder geluid. De machine is standaard uitgerust met 3 extra hydraulische functies (hamer- en sloop-sorteerfunctie) waardoor deze machine breed inzetbaar is, zowel binnen als buiten. 

Ook de Takeuchi TB20e valt onder de subsidieregeling. Lees meer over deze machine en vraag eenvoudig een vrijblijvende offerte aan!

(Let op, deze subsidieregeling geldt alleen in Nederland)

Vierkant Takeuchi logo Zwart
Takeuchi Benelux
Uw Takeuchi Specialist
Wij richten ons volledig op compacte graafmachines. Het is niet iets wat we erbij doen, dit is waar we goed in zijn. Die focus stelt ons in staat om uit te blinken en de absolute top te bieden in betrouwbaarheid, wendbaarheid en kracht.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken

Vergelijk machines

Vergelijk machines
Alles verwijderen
Vergelijk machines
0
Takeuchi Occasiondag