Graaf veiliger met Takeuchi

Takeuchi is de absolute top in minigravers en rupsladers. Onze machines zijn comfortabel, krachtig en intuïtief. Het is niet voor niks dat vakmensen over de hele wereld blind vertrouwen op onze machines. De minigravers van Takeuchi Benelux zijn ontworpen met de mens als uitgangspunt. Daarom zijn onze machines niet alleen uitzonderlijk comfortabel, maar zorgen ze er ook voor dat zowel jij als je omgeving veilig blijven tijdens je werkzaamheden.

Deze blog zal volledig in het teken staan van hoe jouw Takeuchi ervoor zorgt dat jij veilig kunt werken. Ook geven we je een paar handige tips over hoe jij veiliger kunt werken met je graafmachine.

Veilig hijsen

Bij de dagelijkse werkzaamheden worden er vaak hoge eisen gesteld aan de graafmachines. Om het werken toch zo veilig mogelijk te houden zijn al onze machines uitgerust met een gecertificeerde lasthaak die standaard op de hydraulische snelwissel zit.

Vanaf de TB230 en groter zijn onze machines standaard uitgerust met slangbreukbeveiligingsventielen op de hef- én armcilinder. Plus een akoestische overbelastingswaarschuwing op de hefcilinder die afgaat wanneer je een te zware lading probeert te hijsen. Voor een aantal van onze kleinere machines (bijvoorbeeld de TB325R) is deze optie optioneel beschikbaar.

slangbreukbeveiligingsventiel

Cabine

Om je zo veilig mogelijk te houden tijdens je werkzaamheden voldoen alle door Takeuchi gemonteerde cabines aan de wettelijke normen. Dit kan zijn ROPS, TOPS, FOPS, OPG of een combinatie daarvan. Onze cabines zijn standaard voorzien van TOPS/ROPS/OPG Top guard level 1. Hiermee beschermd de cabine je als jouw machine kantelt of over de kop slaat. Indien gewenst is het mogelijk om de cabine te upgraden naar Top guard level 2 door een paar eenvoudige aanpassingen te maken. Met Top guard level 2 ben je ook beschermd tegen vallende voorwerpen. Dit is raadzaam als de machine bijvoorbeeld gebruikt gaat worden bij sloopwerkzaamheden.

Om te voorkomen dat je bekneld raakt of in het geval dat de machine gaat rollen is de cabine ook standaard voorzien van een gordel.

Om de veiligheid rondom de machine te vergroten zijn Takeuchi cabines zo gebouwd dat je maximaal zicht hebt op je omgeving. Verder zijn onze machines voorzien van LED-verlichting zodat je ook in het donker goed kan zien wat er rondom jouw machine gebeurd.

Tips voor veiligheid

Een van de belangrijkste veiligheidsfactoren van een graafmachine is de machinist. Daarom geven wij ten slotte nog een paar tips die jij kunt gebruiken om de veiligheid tijdens je werkzaamheden te waarborgen.

  • Zorg dat je altijd goed op de hoogte bent van de belastingslimieten van de machine. Vooral als je de graafmachine als ‘hijskraan’ gaat gebruiken is dit erg belangrijk.
  • Check voordat je aan de slag gaat met jouw machine altijd of deze goed werkt en geen schade heeft.
  • Check voordat je met je graafmachine gaat rijden altijd of de ondergrond veilig is om met een zware machine op te gaan rijden. Zo kun je ook beter onstabiele grond vermijden.
  • Zorg dat je altijd goed op de hoogte bent van je omgeving. Wie lopen er op het terrein rond? Zijn er oneffenheden? Enzovoort.

Wil je meer weten over de veiligheidsopties die Takeuchi biedt? Neem dan contact met ons op, wij vertellen je er graag meer over!

Vierkant Takeuchi logo Zwart
Takeuchi Benelux
Uw Takeuchi Specialist
Wij richten ons volledig op compacte graafmachines. Het is niet iets wat we erbij doen, dit is waar we goed in zijn. Die focus stelt ons in staat om uit te blinken en de absolute top te bieden in betrouwbaarheid, wendbaarheid en kracht.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken

Vergelijk machines

Vergelijk machines
Alles verwijderen
Vergelijk machines
0