Welke minigraver is ideaal voor moeilijk bereikbare locaties?

Werkzaamheden bij de klant in de tuin, net te gek om zelf met de schop en bats aan de gang te gaan. Maar geen achterom of steeg langs het huis om met een graafmachine de tuin in te komen. Ook weer niet voldoende werk om een graver over het huis de tuin in te laten tillen. Wat nu?? Deze situaties roepen om een krachtige en smalle machine. Aan deze en andere voorwaarden moet je machine dus voldoen als je dergelijke tuinwerkzaamheden aanneemt. In dit blog lees je waar je op moet letten.

Smalle machine

Om door nauwe gangen en ruimtes te kunnen komen heb je vanzelfsprekend een smalle machine nodig. De compacte één Tons minigraver van Takeuchi, de TB210R, laat werken in beperkte ruimte op vrijwel elk terrein toe. De machine beschikt over een uitschuifbare onderwagen, dit houdt in dat hij op zijn breedst slechts 102 cm is, en dus voor een één Tons machine erg stabiel staat. In sommige gevallen is “hoe smaller, hoe beter” van toepassing. Daarom kan de machine inschuiven naar een breedte van 75 cm, en past hierdoor vrijwel door elke doorgang. Door het huis rijden om toegang te krijgen tot de achtertuin behoort dus tot de mogelijkheden.

Minigraver Takeuchi TB210R
minigraver Tb210r takeuchi

Kracht

Behalve compact moet de machine ook krachtig zijn. Je wilt namelijk wel alle werkzaamheden kunnen uitvoeren zonder gehaper of gestotter. Met zijn drie cilinder dieselmotor met 11.9 PK motorvermogen én drie hydrauliek pompen voldoet de TB210R ook aan deze eis. De derde hydrauliek pomp zorgt net voor dat handige beetje extra hydraulische opbrengst. Hierdoor resulteert de TB210R een compacte machine waar  prima simultaan mee te werken is. En waarmee je ook met flinke hydraulische uitrustingstukken uit de voeten kunt.

Gebruiksvriendelijkheid

Onderschat het belang van een soepele bediening en goede ergonomie niet. Dit zorgt ervoor dat je het werk een stuk sneller en met meer plezier kunt uitvoeren. Kies daarom altijd voor een machine met servobediening in de armleuning. Dit zorgt ervoor dat de machine erg makkelijk te bedienen is. En dit voorkomt ook een verkeerde werkhouding bij de machinist. De machinist kan namelijk met de rug tegen de leuning blijven zitten en zo enkel van uit de polsen de machine bedienen. De TB210R is voorzien van servobediening en wordt standaard geleverd met 2 rijsnelheden: 2.0 en 3.7 km/h. Hierdoor is snel werken ook geen probleem. Tevens is er aan de veiligheid van de machinist gedacht. De machine is uitgevoerd met een Rops/Tops rolbeugel, uiteraard is deze ook neerklapbaar wanneer hoogte een rol speelt.

Wanneer je een klus hebt waarin je beperkt bent in toegangs- en werkruimte, is het handig om rekening te houden met de afmetingen van de machine. Maar check ook altijd of dat er ondanks het compacte design voldoende kracht aanwezig is en ga na of de machine wel gebruiksvriendelijk is. Ik ben van mening dat de Takeuchi TB210R ruimschoots voldoet aan al deze eisen. Wil je meer info of ben je benieuwd naar de specificaties? Neem gerust een kijkje op de pagina van de TB210R.

Vierkant Takeuchi logo Zwart
Takeuchi Benelux
Uw Takeuchi Specialist
Wij richten ons volledig op compacte graafmachines. Het is niet iets wat we erbij doen, dit is waar we goed in zijn. Die focus stelt ons in staat om uit te blinken en de absolute top te bieden in betrouwbaarheid, wendbaarheid en kracht.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken

Vergelijk machines

Vergelijk machines
Alles verwijderen
Vergelijk machines
0
Takeuchi TB260Stage 5 motor TB295W