Nieuwe Takeuchi machines 2020!

Ook dit jaar lanceert Takeuchi weer een aantal nieuwe machines! De TKD was het perfecte moment geweest om deze machines aan jullie te presenteren. Maar nu onze favoriete Nederlandse bouw- en industriebeurs niet doorgaat laten we jullie via deze weg weten welke machines je zeker (online) moet bekijken. De nieuwkomers van dit jaar zijn: de TB370 Two Piece Boom, de TB217R, de TCR50-2, de TB257FR en de TB220e.

Eerste 3 serie machines: TB370 Monoboom & Two Piece Boom

Vorig jaar brachten we het nieuws al naar buiten dat de eerste 3 serie machine van Takeuchi in productie werd genomen: de TB370. Maar vanaf nu is hij ook écht leverbaar, en dat met monoboom én two piece boom!

De 7 tonner is uitgerust met een zeer krachtige diesel motor (stage 5 met DPF) en heeft een sterke hydraulische performance. De machine beschikt daarnaast over enorm veel trekkracht op de rupsen.

Eigenlijk zijn álle pluspunten van de Takeuchi 2 serie verwerkt in de TB370. Het load-sensing hydraulisch systeem, de kiepcabine, de achteruitrijcamera, het uitgebreide LED pakket en de (optionele) luchtgeveerde stoel zijn een aantal voorbeelden. Ook de soepele bediening mag niet ontbreken, die is zoals je van alle -2 machines gewend bent: superieur.

Het design van de eerste 3 serie machine heeft uiteraard een flinke upgrade gekregen. Ook is het de eerste machine die is voorzien van een touch panel monitor waarop alle functies nog eenvoudiger en overzichtelijker te bedienen zijn. Een andere nieuwe feature is de uitstaplamp: zodra je het contact uit zet wordt de grond rondom de in/uitstap van de cabine gedurende 30 seconden verlicht, zodat je altijd ziet waar je uitstapt.

Graafmachine Takeuchi TB370

 

Minigraver TB217R

De TB217R is een nieuwkomer, deze semi-binnendraaier is een upgrade van de TB215R. Vorig jaar kreeg de TB215R al een update, de onderwagen werd toen verlengd om meer stabiliteit te garanderen.

Bij de TB217R is de stabiliteit nóg verder verhoogd en het graafbereik is vergroot. Dit is bereikt door het toevoegen van contragewicht aan de onder- en achterzijde & het verlengen van de graafarm. Daardoor is deze 1.7 tonner ook beter toegerust voor het gebruik van zwaardere uitrustingsstukken zoals bijvoorbeeld een kantelkop.

Dan komen we bij het punt dat deze machine echt uniek maakt in zijn klasse: hij is standaard voorzien van 3 hydraulische functies. Hier van zijn er twee dubbelwerkend ten behoeve van uitrustingsstukken en de sloopsorteerfunctie. De derde extra functie wordt gebruikt voor de hydraulische snelwissel.

Rupsdumper TCR50-2

De TRCR50-2 is een nieuwe rupsdumper in het Takeuchi assortiment. Deze machine kan je inzetten als handige transporteur op moeilijk bereikbare locaties zoals gebieden met een natte ondergrond of bouwprojecten waarbij de bodemdruk niet te hoog mag zijn.

De rupsdumper is voorzien van een motor met DPF, SCR (AdBlue) en een DOC. Ook is hij standaard uitgerust met airco, een achteruitrijcamera, rijalarm (bij achteruit rijden), brandstofvulpomp, een uitgebreid LED pakket en het Takeuchi Fleet Management Systeem.

(Deze machine verschijnt binnenkort op de website – meer info? Neem contact met ons op!)

   

Nog meer nieuws?

Er komt ook een nieuwe binnendraaier aan, de TB257FR. Dit is de vervanger van de huidige TB153FR.  Deze wordt verwacht in het vierde kwartaal van 2020.

De elektrische TB220e begint ook steeds meer vorm te krijgen. De prototypes draaien al een tijd en zijn nog steeds in ontwikkeling. Over een aantal maanden wordt beslist of de eerste elektrische minigraver van Takeuchi dit jaar nog in productie gaat.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken

Vergelijk machines

Vergelijk machines
Alles verwijderen
Vergelijk machines
0
Takeuchi Occasiondag