Het leasen van een Takeuchi graafmachine

Wil je binnenkort een graafmachine aanschaffen? Dat is voor veel bedrijven, en waarschijnlijk ook voor jou, een flinke investering. Het is verstandig om je eens goed te oriënteren hoe je dit financieel wilt aanpakken. Wij denken daarin graag met je mee. Er zijn namelijk verschillende financieringsmogelijkheden en één daarvan is financial lease. Wij werken samen met verschillende kredietverstrekkers (lease maatschappijen). Zij kunnen je deze mogelijkheid aanbieden. We leggen je hieronder uit wat financial lease inhoudt.

HOE ZIET HET LEASEN VAN EEN GRAAFMACHINE ERUIT?

We gaan eerst even terug naar het begin. Want wat is leasen nu eigenlijk? Misschien weet je het al, maar ook dan kan een stukje herhaling geen kwaad. Leasen of leasing is een vorm van kredietverstrekking (ofwel lening) waarbij een lease maatschappij bedrijfsmiddelen of duurzame consumptiegoederen koopt en deze tijdens een vooraf afgesproken termijn, tegen een vaste vergoeding, ter beschikking stellen aan de kredietnemer (jouw bedrijf).
In het kort: we ‘huren/lenen’ een machine in samenwerking met een kredietverstrekker aan jou. Voor een bepaalde periode tegen een vooraf bepaald maandelijks bedrag.

“Met financial lease spreid je de kosten én word je volledig eigenaar van de machine.”

MAAR HOE WERKT FINANCIAL LEASE DAN?

Je kunt iets leasen op basis van operational lease en financial lease. Het grootste verschil tussen deze twee zit hem in het feit wie de eigenaar is van de graafmachine die geleased wordt.

OPERATIONAL LEASE
Je kunt operational lease het beste vergelijken met huren. Bij operational lease blijft de kredietverstrekker eigenaar van het product. Het staat dan ook niet op jouw balans en de leasekosten (in de overeenkomst wordt afgesproken wat daar wel en niet in zit) worden maandelijks op de winst- en verliesrekening geboekt. Na afloop van een operational lease periode kun je de machine eventueel kopen tegen een vooraf afgesproken bedrag of tegen de huidige marktwaarde.

FINANCIAL LEASE
Financial lease kun je beter vergelijken met een lening. Als je de machine afneemt op basis van een financial lease contract ben je direct de economisch eigenaar van de machine. Je activeert de machine op jouw balans en betaalt maandelijks een vast bedrag aan aflossing en rente. De kredietverstrekker is tijdens de leaseperiode nog juridisch eigenaar van de machine. Na betaling van de laatste leasetermijn is de machine volledig van jou en ben je voor 100% eigenaar.

takeuchi sleutel

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN FINANCIAL LEASE?

  • Je doet de investering niet in één keer, maar lost maandelijks een bedrag af.
  • Je bent, gedurende de leaseperiode, economisch eigenaar van de machine. Deze staat dus op de balans van jouw bedrijf en je mag de kosten jaarlijks afschrijven.
  • Bovenstaand punt levert ook andere fiscale voordelen op zoals investeringsaftrek & renteaftrek.
    • Investeringsaftrek: je mag het bedrag van een investering als deze aftrekken van de winst. Door de investeringsaftrek wordt jouw totale winst dus lager en betaal je minder belasting.
    • Renteaftrek: rente is fiscaal aftrekbaar wanneer er sprake is van een zakelijke lening. Omdat een financial lease contract een zakelijk contract is en het een vorm van lenen betreft mag je de betaalde rente dus ook van je winst aftrekken.
  • Na betaling van de laatste leasetermijn ben je volledig eigenaar van de machine, zowel juridisch als economisch.
  • Bij het financial leasen van een graafmachine los je op een vaste afgesproken termijn een vast bedrag per maand af. Je weet van tevoren precies waar je aan toe bent.

HOE ZIT HET MET HET ONDERHOUD & DE VERZEKERING VAN DE GRAAFMACHINE?

Het onderhoud en de verzekeringen van de machine maakt geen onderdeel uit van het financial leasecontract. In principe ben je hier zelf verantwoordelijk voor.
Het is bij ons uiteraard wel mogelijk om het leasecontract uit te breiden met een onderhoudscontract of verlengde garantie. Het afnemen van een aanvullend onderhoudscontract wordt met name interessant bij de machines vanaf 6 ton. We zien vaak dat het bij deze machines moeilijker wordt om het onderhoud zelf uit te voeren. Dit heeft o.a. te maken met de meer geavanceerde motoren.

OP WELKE MANIER KAN IK FINANCIAL LEASE BIJ JULLIE AANVRAGEN?

Heel eenvoudig: je kunt op onze website op elke machinepagina een offerte aanvragen voor de desbetreffende minigraver of graafmachine. Je geeft in dit formulier aan dat je interesse hebt in lease middels een vinkje. Wanneer je dit formulier hebt verzonden neemt de Takeuchi Benelux vertegenwoordiger die actief is in jouw gemeente/provincie binnen één werkdag contact met je op om jouw offerte wensen door te spreken. Hij brengt je, indien gewenst, vervolgens in contact met één van de lease maatschappijen waar we mee samenwerken. De financieringsmogelijkheden die worden aangeboden door de lease maatschappijen zijn altijd maatwerk, waarbij flexibiliteit en snelheid gegarandeerd zijn.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken

Vergelijk machines

Vergelijk machines
Alles verwijderen
Vergelijk machines
0