Veilig op weg met de TB295W op kenteken

Sinds januari is de kentekenplicht in Nederland uitgebreid. Motorrijtuigen Met Beperkte Snelheid (MMBS) moeten op de openbare weg aan de achterzijde een kentekenplaat hebben. Voor Takeuchi Benelux heeft dit betrekking op één mobiele graafmachine: de TB295W, die met zijn compactheid en relatief lage gewicht een goed alternatief vormt voor de traditionele mobiele 14-tonner. Ben je in het bezit van deze mobiele graafmachine (bouwjaar voor 2021), dan kun je nog het hele jaar, zonder keuring of schouwing, je machine laten inschrijven in het kentekenregister van de RDW. Overweeg je om een TB295W aan te schaffen, dan nemen wij dit voor onze rekening.

De kentekenplicht voor rijden op de openbare weg geldt voor nieuwe (landbouw)trekkers en mobiele machines met een constructiesnelheid hoger dan 6 kilometer per uur. Voor de duidelijkheid: verreweg de meeste wegen in Nederland zijn openbare wegen. Zolang je niet door een poort of onder een slagboom doorrijdt, bevind je je op de openbare weg. En daar is nu een kenteken verplicht.

Het leeuwendeel van de machines van Takeuchi Benelux (op rupsbanden) kent geen kentekenplicht. Alleen onze mobiele kraan op wielen valt in deze categorie. Deze productieve, multifunctionele graver is standaard uitgevoerd met een verstelbare, driedelige giek (two piece boom).

Takeuchi TB295W

MET VLAG EN WIMPEL GESLAAGD

Daarnaast is de opbouwoptie met een trekhaak op het dozerblad erg populair. In Nederland werken we nu eenmaal graag met een degelijke alleskunner, die zelfs de eigen bakken op een aanhanger kan vervoeren. In andere landen is deze uitvoering minder gebruikelijk en daarom hebben wij op tijd contact gezocht met RDW om de goedkeuring goed te laten verlopen. En ons model met omkeerbare trekhaak (met een toelaatbaar trekvermogen van 3.500 kilo) is met vlag en wimpel geslaagd en voldoet aan alle veiligheidseisen voor op de openbare weg. Niet zo verwonderlijk, want veiligheid voor machinisten en omstanders staat hoog in het vaandel bij Takeuchi Benelux.

Takeuchi TB295W met aanhanger

 

Om die reden hebben we ook een RDW-erkenning aangevraagd en gekregen. Bij de aanschaf van een nieuwe machine kunnen wij zowel de keuring als de tenaamstelling volledig voor je regelen. Natuurlijk bestellen we ook de kentekens en plaatsen deze op jouw machine. Na de RDW-keuring ontvangen we een goedkeuringscertificaat en zodra je het machtigingsformulier hebt ingevuld, zorgen wij dat de machine op jouw naam gezet wordt. Alles wordt intern door Takeuchi Benelux opgepakt. Zo koop jij zorgeloos een Takeuchi TB295W met gewenste opbouwopties die voldoet aan alle veiligheidsvoorschriften. Je dient alleen het goedkeuringscertificaat goed bij je machine te bewaren.

REGISTRATIE VOLLEDIG VERZORGD

Ook via een wederverkoper van Takeuchi Benelux kan de machine meteen op naam gezet worden. Voor jou als toekomstige eigenaar wordt de registratie hoe dan ook volledig verzorgd.

Let op! Dit is alleen van toepassing op nieuwe machines. Bestaande graafmachines kun je tot 1 januari 2022 via de website van de RDW registreren. Dit jaar kan dat nog zonder keuring of schouwing, maar je moet wel de tenaamstelling in het kentekenregister regelen. Vergeet ook niet de registratie door te geven aan je verzekeraar.

Takeuchi TB295W in de sneeuw

EERSTE TB295W MET KENTEKENPLAAT

Inmiddels hebben we eind januari de eerste TB295W met kentekenplaat al geleverd. Bij de firma Smits in Made, een bedrijf dat actief is in groen, grond en infra. In het verleden kocht dit bedrijf bij Takeuchi Benelux een TB175W. Deze machine is nu vervangen door zijn krachtige opvolger met een draaikantelstuk (Engcon Tiltrotator), een lasthaak (3 ton) en omkeerbare trekhaak. Eigenaar Thiemo Smits en machinist Gerard zijn super enthousiast over hun tweede mobiele Takeuchi. De machine is niet alleen volledig up-to-date, hij voldoet tevens aan alle nieuwe eisen van het RDW. Gerard kan met deze multifunctionele graver dus met een gerust hart de weg op.

Neem voor meer informatie over de kentekenplicht contact op met een van onze vestigingen in Zeewolde, Maarheeze en Ninove (België) of met de wederverkoper in jouw regio.

Graag willen we een aantal personen bedanken, voor de bijdrage die ze hebben geleverd aan de blog. Ten eerste willen we de eigenaar van de machine: Thiemo Smits bedanken, ten tweede willen we de machinist: Gerard bedanken en als laatst natuurlijk de fotograaf Marcel Raaf Fotograaf. Bedankt voor de goede inzet en medewerking mannen!

5 pluspunten van de kentekenplicht:
– Registratie is goed geregeld
– Trekhaak op kenteken
– Profilering als veilig bedrijf
– Goed werkgeverschap
– Bijdrage aan verkeersveiligheid

Vierkant Takeuchi logo Zwart
Takeuchi Benelux
Uw Takeuchi Specialist
Wij richten ons volledig op compacte graafmachines. Het is niet iets wat we erbij doen, dit is waar we goed in zijn. Die focus stelt ons in staat om uit te blinken en de absolute top te bieden in betrouwbaarheid, wendbaarheid en kracht.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken

Vergelijk machines

Vergelijk machines
Alles verwijderen
Vergelijk machines
0