De Takeuchi TB295W, de ideale machine voor het maaikorven?

De mobiele graafmachine, een mooie allrounder. Maar is deze specifiek geschikt voor het maaien met een maaikorf? En waarom dan de Takeuchi? Heel simpel. Om te maaikorven heb je 3 ingrediënten nodig: een redelijk compacte machine, een grote reikwijdte, en voldoende liters olieopbrengst. Alle 3 zijn van toepassing op onze TB295W. Een technische uitleg:

Compacte machine

De onderwagen met een breedte van 2.33m biedt de perfecte balans tussen stabiliteit en gangbare breedte. Zo kan de TB295W vrijwel langs alle watergangen komen zonder in te leveren op stabiliteit. De bovenwagen van de machine is compact, het contragewicht is mooi rond afgewerkt en steekt maximaal 53cm uit ten opzichte van de onderwagen.

Grote reikwijdte

Daarnaast is de standaard TB295W uitgevoerd met een verstelgiek oftewel de ‘two-piece boom’. Deze zorgt ervoor dat de reikwijdte zowel naar je toe als van je af vergroot wordt. De standaard graafradius is 7.77 m en dit is al een perfecte maat. Als dit niet voldoende is, is er een verlenggiek leverbaar van 1,5 m welke zonder toevoeging van extra contragewicht nog eenvoudig te werken is met een 3 meter maaikorf. De omschakeling van bak-cilinder naar verlengarm-cilinder gebeurt elektronisch, middels de pistolknop op de joystick. Op deze manier kan de machinist eenvoudig schakelen zonder zijn handen van de joysticks af te halen.

Hydraulisch vermogen

Tot slot zorgen de 176 L/min op de hoofdpomp, 156 L/min op de HST-rijpomp en nog eens 4 andere pompen voor het hydraulisch vermogen van de TB295W. Het hydraulisch vermogen van de standaard machine is al bovenmaats. De machine kan bijvoorbeeld voluit rijden zonder dat dit capaciteit weg haalt bij welke andere functie dan ook. Specifiek voor het maaikorven adviseer ik de maaikorffunctie op te bouwen. Met deze optie bouwen we op pomp 3 een hamerventiel op. Dit ventiel pakt een instelbaar aantal liters af van de pomp wat ervoor zorgt dat de maaikorf permanent met exact dezelfde snelheid blijft werken. Dit ventiel is schakelbaar met de pistoolknop van de andere joystick, alle handelingen dus zeer ergonomisch bij de hand.

Kortom het maaikorven met deze mobiele kraan is een goede keuze en heel efficiënt. Een mooie extra eigenschap op de oneindige toepassingen van de TB295W.

 

Takeuchi TB295W maaikorven   

Eric-Jan
Eric Jan Willemse
Vertegenwoordiger Takeuchi (Verhoeven Grondverzetmachines)

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken

Vergelijk machines

Vergelijk machines
Alles verwijderen
Vergelijk machines
0
Minigraver Kopen Takeuchi TBTB210RH deel 3 Duurzaamheid