5 punten waarop je de kracht van een minigraver kunt testen

Hoe toont een grondverzetmachine tijdens een demo dat hij kwalitatief sterk is?

Vakmensen over de hele wereld vertrouwen blind op onze machines. Machines die zijn ontworpen met de mens als uitgangspunt. Krachtig, comfortabel en intuïtief – een verlengstuk van jou als professional. Niet voor niets is het proefdraaien van Takeuchi Benelux enorm populair tijdens open dagen en beurzen, zoals de TKD. Maar ook bij onze full-service verkooppunten kun je terecht voor een opwindende proefrit in de zandbak. En als je – voordat je je handtekening onder het koopcontract zet – echt wil weten of de minigraver goed in de hand ligt, plan je een demo in op een locatie naar keuze.

Voordat je overgaat tot de aankoop van een nieuwe auto, wil je eerst een proefrit maken. Niet meer dan logisch dus dat je als potentiële koper de grondverzetmachine van jouw keuze ook zelf even wil uitproberen. Vaak ben je na een korte try-out in de zandbak van Takeuchi Benelux al overtuigd.

Want, zo’n testrit vergt geen hogere wiskunde. In een informele, ontspannen setting kun je geheel vrijblijvend kennismaken met de minigraver waarin jij geïnteresseerd bent. Deze krijgt zo de kans om een eerste indruk op je te maken. En de machine zal ongetwijfeld een goede impressie van zichzelf geven.

DE EERSTE KENNISMAKING

De afspraak in de zandbak verloopt namelijk redelijk voorspelbaar. Als eerste kijk je naar het afwerken. De giek en graafarm worden uitgestrekt om het maximale bereik te ervaren en het profileren wordt uitgeprobeerd. Dit geeft je allemaal een idee hoe de machine in de hand ligt en hoe dat, wat jij als machinist met de joysticks aanstuurt, vertaald wordt in concrete handelingen.

Het tweede punt draait om de stabiliteit. Je wil de brede graafbak (slotenbak) volscheppen en zoekt daarbij de grens op van de stabiliteit; het liefst over de zijkant – gewoon omdat het kan. Je wil weten waar het kantelpunt van de onderwagen ligt en daagt dit punt met veel plezier uit.

Demo Takeuchi

Vervolgens beoordeel je de ergonomie van de grondverzetmachine. Op allerlei manieren onderzoek je het gebruikersgemak: het in- en uitstappen, de handgrepen, het zitcomfort (vering en verstelbaarheid), de bewegingsruimte in de cabine, de ruimte boven je hoofd en het zicht rondom. Je gaat letterlijk en figuurlijk passen en meten. Daarbij zal je je verbazen over de achteruitrijcamera die continu aanstaat en de scherpe blik in de spiegels.

HET FINGERSPITZENGEFÜHL

Meestal wil je hierna contact maken met de minigraver. Je wil voelen of de graafmachine goed naar je luistert, of je er het fingerspitzengefühl bij hebt om blindelings de hydrauliek te kunnen bedienen. Alle machines van Takeuchi zijn standaard voorzien van hydraulische bediening, oftewel servo bediening.

De 5 punten op een rij:
1 Afwerken

2 Stabiliteit

3 Ergonomie

4 Interactie

5 Hijscapaciteit

Dus ook voor deze test slaagt de machine met gemak. Er wordt niet voor niets gezegd dat een Nederlander zijn minigraver gebruikt als een Zwitsers zakmes. Duurzaam, multifunctioneel en een echte alleskunner. Daar zijn wij op ingespeeld.

Wij weten ook dat, voor welke uitdaging je de machine ook aanschaft, het werk bij jou begint. Bij de grond onder je voeten. Omdat we dat begrijpen, gaan we in het offertetraject nog een stap verder en brengen de machine die jij op het oog hebt naar je toe. Tenminste, als jij deze wil testen “in het eigen werk”.

Demo draaien

DE LAATSTE VRAAGTEKENS

Als je de proefrit in de zandbak vergelijkt met een eerste flirt, dan ga je met deze demo op date. Je leert elkaar wat beter kennen en kunt meteen kijken of de graafmachine past op de aanhangwagen of in de vrachtwagen. Meten is weten. In de praktijk merk je meteen of de minigraver een aanvulling is op je eventueel bestaande machinepark. Daarnaast kun je er een aantal werkzaamheden mee uitvoeren. Wij hebben er alle vertrouwen in dat deze demo op locatie de laatste vraagtekens voor je weg zal nemen.

Het demo draaien wordt begeleid door een Takeuchi machinespecialist die jou ter plekke alles kan uitleggen en al je vragen kan beantwoorden. Naast de vier eerdergenoemde punten wordt tijdens deze demo ook vaak de hijscapaciteit getest. Omdat je toch op de werkplek bent, wil je even wat bouwmaterialen, L-elementen of stelconplaten verplaatsen. Zelfs van het plaatsen van kant-en-klare zwembadbakken, kijken we niet meer op. De spelregels zijn flexibel. Het doel is dat jij kan ontdekken of je de juiste machine voor jouw taken hebt gevonden.

Meestal weet je echter binnen enkele minuten al of er sprake is van een echte match tussen jou en de machine. Het is en blijft uiteindelijk een gevoelskwestie.

AFSPRAAK INPLANNEN

Ook in coronatijd is een testrit in de zandbak of een demo op locatie geen enkel probleem. Neem contact op met een van onze vestigingen in Zeewolde, Maarheeze of Ninove (België) om een afspraak in te plannen. Eventueel kan deze ook geregeld worden via een Takeuchi wederverkoper bij jou in de buurt. Geef je wensen aan en wij zorgen dat een – uiteraard zorgvuldig gedesinfecteerde – demo graafmachine voor je klaarstaat.

demo rit Takeuchi
Vierkant Takeuchi logo Zwart
Takeuchi Benelux
Uw Takeuchi Specialist
Wij richten ons volledig op compacte graafmachines. Het is niet iets wat we erbij doen, dit is waar we goed in zijn. Die focus stelt ons in staat om uit te blinken en de absolute top te bieden in betrouwbaarheid, wendbaarheid en kracht.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken

Vergelijk machines

Vergelijk machines
Alles verwijderen
Vergelijk machines
0