Lancering vijf nieuwe Takeuchi graafmachines!

Takeuchi is momenteel erg druk met de ontwikkeling van nieuwe machines. Dit resulteert in de komst van maar liefst 5 nieuwe types: de TB235-2, TB250-2, TB290-2, de TB370 en de TB220e.

Drie van de 2 serie machines worden vervangen door compleet vernieuwde types en daarnaast wordt de allereerste 3 serie machine, de TB370, toegevoegd aan het assortiment. Ook is Takeuchi gestart met een nieuw project: de ontwikkeling van de eerste volledig elektrische minigraver: de TB220e. Het eerste prototype heeft gedraaid tijdens de Bauma in München.

Drie nieuwkomers: TB235-2, TB250-2 en de TB290-2

De TB235 en TB250 worden vervangen door de compleet nieuw gebouwde types: de TB235-2 en de TB250-2. De TB290 is op diverse punten aangepast en verbeterd, wat heeft geleid tot de TB290-2. Hierdoor zijn de drie machines qua uiterlijk en specificaties nu volledig in lijn met de nieuwste 2 serie machines. Ze beschikken over een uitgebreid LED package, een immobilizer (diefstalbeveiliging systeem) en een nieuw design. Het is bij de nieuwe types ook ideaal dat je de literregeling van de extra hydraulische functies in kunt stellen via de monitor, iets wat voorheen nog niet mogelijk was.

De hydraulische pomp van de TB235-2 wordt aangedreven door een krachtige 3 cilinder motor zonder DPF filter. Qua uitvoering is de machine nu vergelijkbaar met zijn grotere broer, de TB240. Drie extra hydraulische functies horen ook bij deze uitbreiding.

De TB250-2 is voorzien van een DPF filter en een EU stage 5 motor. Daarbij beschikt deze machine nu over alle uitvoeringsopties van de huidige TB240 en TB260. Deze nieuwe 5 tonner sluit nu perfect aan bij de overige 2 serie machines.

De TB290 was altijd al een ware hardloper in het assortiment. Maar de TB290-2 zal hier zeker niet voor onderdoen: deze machine is tevens uitgerust met een DPF filter en een EU stage 5 motor. Daarnaast zijn er grotere hydraulische pompen ingebouwd, wat zorgt voor nóg meer hydraulisch vermogen. De TB290-2 is net als zijn voorganger verkrijgbaar met de twee verschillende giekconstructies – de Monoboom en de Two Piece Boom.

TB235-2                                  TB250-2                        TB290-2 Monoboom           TB290-2 Two Piece Boom

Minigraver Takeuchi TB235-2 Rupskraan Takeuchi TB250-2 Graafmachine Takeuchi TB290-2

Eerste 3 serie machine: TB370

Takeuchi brengt binnenkort ook de allereerste TB-3 serie machine op de markt, de TB370. Deze machine speelt dé hoofdrol in de lancering van de nieuwe 3e Takeuchi generatie, en is daarnaast een mooie en welkome aanvulling op het groeiende assortiment, waar tot op heden nog geen 7 tonner in aanwezig is.

De machine is uitgerust met een zeer krachtige diesel motor die voldoet aan de Stage 5 norm (met DPF), heeft een sterke hydraulische performance en beschikt over een aantal nieuwe features. Hierover kun je meer lezen op: www.takeuchibenelux.com/machine/tb370/

Zowel de TB370 Monoboom als de TB370 Two Piece boom zijn in de Benelux te bestellen vanaf het vierde kwartaal van dit jaar, 2019.

TB370 (verkrijgbaar met Mono & Two Piece Boom)

TB370 takeuchi

Volledig elektrische minigraver: TB220e 

Het huidige prototype van de TB220e weegt 1.940 kg en is voorzien van een 25 kWh accu. De elektrische minigraver is afgeleid van de welbekende en populaire TB216, en levert dezelfde prestaties als de door diesel aangedreven 1,6 tons machine. Afhankelijk van de inzet kan de elektrische mini gedurende vier tot acht uur zijn werk doen. Het volledig opladen met behulp van een snellader duurt zo’n vier uur. Daarna kun je weer aan de slag! De demonstratie van het prototype op de Bauma in München trok veel bezoekers op de Takeuchi stand. Wanneer de TB220e leverbaar is, is helaas nog niet bekend.

Uitgerust met Takeuchi Fleet Management (TFM)

Vanaf 2019 worden alle nieuwe Takeuchi machines vanaf 4 ton uitgerust met TFM.

Op uw PC, tablet of smartphone, met TFM is je machine altijd binnen handbereik. Via de online TFM portal kunt u op elk moment de real-time machinegegevens inzien. Wanneer uw machine aan het werk is, vindt er iedere 15 minuten een data transfer plaats, hierdoor weet u te allen tijde hoe de machine presteert. Op deze manier kunt u stilstand minimaliseren en kostbare service oproepen voorkomen. Ook kunt u in de online TFM portal altijd exact zien op welke locatie uw machine aan het werk is en of deze op een duurzame en efficiënte manier wordt ingezet.

Werking Takeuchi fleet management

Start typing and press Enter to search

Vergelijk machines

Vergelijk machines
Alles verwijderen
Vergelijk machines
0
Introductie TB370