De Binnendraaiers van Takeuchi Benelux

Afgelopen maanden zijn er maar liefst twee nieuwe machines aan het assortiment toegevoegd. Deze binnendraaiers zijn uiterst compact en krachtig. De twee nieuwe aanwinsten zijn de 1,7 tons semi-binnendraaier TB217R en de 5,7 tons binnendraaier TB257FR.

Offset boom techniek

De binnendraaiers van Takeuchi staan bekend om de offset boom techniek (gepatenteerd Takeuchi systeem) waarover zij beschikken. Deze techniek is ook toegepast op het nieuwe model, de TB257FR. De offset boom techniek zorgt ervoor dat u bepaalde werkzaamheden kunt uitvoeren zonder de machine te hoeven verplaatsen. Dat wil zeggen dat u bijvoorbeeld in een smalle ruimte aan de voorkant van de machine kunt werken en aan de achterkant van de machine kunt lossen. Dit is een onderscheidend kenmerk binnen de reguliere binnendraaiers in de markt.

Takeuchi

TB257FR

De TB257FR is de opvolger van het succesvolle model TB153FR. De ontwikkeling en productie van deze machine liep al sinds 2006, het werd dus hoogtijd voor een vernieuwd model.

De belangrijkste reden om de nieuwe TB257FR te ontwikkelen was dat deze voorzien moest worden van een nieuwe motor. De 5,7 tons binnendraaier is voorzien van een EU Stage 5 motor incl. roetfilter. Hiermee voldoet deze machine aan alle wettelijke emissie eisen. De machine is op meerdere punten verbeterd.

Deze binnendraaier bevat een aantal kenmerken waar zijn grotere broer, de TB280FR, ook over beschikt. Met name op het gebied van ontwerp en bouw. Enkele voorbeelden zijn:

• De TB257FR is net als de TB280FR voorzien van een ruime cabine. De cabine is een stuk breder en langer geworden dan die van zijn voorganger. Hierdoor ervaart de machinist meer werkcomfort.
• Doordat de kiepcabine drie graden meer kantelbaar is dan voorheen, is er een nog betere toegang tot de service componenten ontstaan.
• Het display is groter (5,7 inch) en moderner gemaakt. Ook kunt u bij dit nieuwe model de liters instellen van de eerste en tweede hydraulische functie.
• Bij de ontwikkeling van de TB257FR was de trekkracht van de rupsen een belangrijk punt van verbetering. De trekkracht is met 19% verhoogd, hierdoor zal de toegankelijkheid tot moeilijk bereikbare terreinen duidelijk vergroten.

TB280FR
TB217R

TB217R

Ook de TB217R is een nieuw model in het assortiment van Takeuchi Benelux. Deze semi-binnendraaier vervangt zijn voorganger, de TB215R.

Door het toepassen van de verlengde onderwagen van de TB215R en door het toevoegen van contragewicht aan de onder- en achterzijde van de cabine, wordt er voor verhoging van de stabiliteit van de TB217R gezorgd. Door deze toepassing is de machine goed voorbereid voor het gebruik van zwaardere uitrustingsstukken zoals een kantelkop.

Zijn er nog meer dingen die deze machine uniek maken in zijn klasse? Ja! Hij is standaard voorzien van drie hydraulische extra functies. Twee hiervan zijn dubbelwerkend ten behoeve van een sloopsorteergrijper of eventuele andere uitrustingsstukken. De derde extra functie wordt ingezet voor de hydraulische snelwissel.

Takeuchi binnendraaier assortiment

Op dit moment bestaat het assortiment van Takeuchi Benelux uit vier (semi-)binnendraaiende graafmachines. Naast de TB257FR (5840 kg) is ook de TB280FR (8650 kg) verkrijgbaar. Ook heeft het Takeuchi assortiment buiten de TB217R (1690 kg) een kleinere semi-binnendraaier variant: de TB210R (1075 kg).

Wilt u meer informatie? Bel ons gerust!

Takeuchi Benelux | Ninove –          België  

Tel: +32 (0)54 – 338 111

Start typing and press Enter to search

Vergelijk machines

Vergelijk machines
Alles verwijderen
Vergelijk machines
0
Takeuchi onderdelenmagazijn NijmegenTB257FR