Het leasen van een Takeuchi graafmachine

Wilt u binnenkort een graafmachine aanschaffen? Dat is voor veel bedrijven, en waarschijnlijk ook voor u, een flinke investering. Het is verstandig om eens goed te oriënteren hoe u dit financieel wilt aanpakken. Wij denken daarin graag met u mee. Er zijn namelijk verschillende financieringsmogelijkheden en één daarvan is financial lease. Wij werken samen met verschillende kredietverstrekkers (lease maatschappijen). Zij kunnen u deze mogelijkheid aanbieden. We leggen u hieronder uit wat financial lease inhoudt.

HOE ZIET HET LEASEN VAN EEN GRAAFMACHINE ERUIT?

We gaan eerst even terug naar het begin. Want wat is leasen nu eigenlijk? Misschien weet u het al, maar ook dan kan een stukje herhaling geen kwaad. Leasen of leasing is een vorm van kredietverstrekking (ofwel lening) waarbij een lease maatschappij bedrijfsmiddelen of duurzame consumptiegoederen koopt en deze tijdens een vooraf afgesproken termijn, tegen een vaste vergoeding, ter beschikking stellen aan de kredietnemer (uw bedrijf).
In het kort: we ‘huren/lenen’ een machine in samenwerking met een kredietverstrekker aan u. Voor een bepaalde periode tegen een vooraf bepaald maandelijks bedrag.

“Met financial lease spreid je de kosten én word je volledig eigenaar van de machine.”

MAAR HOE WERKT FINANCIAL LEASE DAN?

U kunt iets leasen op basis van operational lease en financial lease. Het grootste verschil tussen deze twee zit hem in het feit wie de eigenaar is van de graafmachine die geleased wordt.

OPERATIONAL LEASE
U kunt operational lease het beste vergelijken met huren. Bij operational lease blijft de kredietverstrekker eigenaar van het product. Het staat dan ook niet op uw balans en de leasekosten (in de overeenkomst wordt afgesproken wat daar wel en niet in zit) worden maandelijks op de winst- en verliesrekening geboekt. Na afloop van een operational lease periode kunt u de machine eventueel kopen tegen een vooraf afgesproken bedrag of tegen de huidige marktwaarde.

FINANCIAL LEASE
Financial lease kunt u beter vergelijken met een lening. Als u de machine afneemt op basis van een financial lease contract bent u direct de economisch eigenaar van de machine. U activeert de machine op uw balans en betaalt maandelijks een vast bedrag aan aflossing en rente. De kredietverstrekker is tijdens de leaseperiode nog juridisch eigenaar van de machine. Na betaling van de laatste leasetermijn is de machine volledig van u en bent u voor 100% eigenaar.

takeuchi sleutel

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN FINANCIAL LEASE?

  • U doet de investering niet in één keer, maar lost maandelijks een bedrag af.
  • U bent, gedurende de leaseperiode, economisch eigenaar van de machine. Deze staat dus op de balans van uw bedrijf en u mag de kosten jaarlijks afschrijven.
  • Bovenstaand punt levert ook andere fiscale voordelen op zoals investeringsaftrek & renteaftrek.
    • Investeringsaftrek: u mag het bedrag van een investering als deze aftrekken van de winst. Door de investeringsaftrek wordt uw totale winst dus lager en betaalt u minder belasting.
    • Renteaftrek: rente is fiscaal aftrekbaar wanneer er sprake is van een zakelijke lening. Omdat een financial lease contract een zakelijk contract is en het een vorm van lenen betreft mag u de betaalde rente dus ook van uw winst aftrekken.
  • Na betaling van de laatste leasetermijn bent u volledig eigenaar van de machine, zowel juridisch als economisch.
  • Bij het financial leasen van een graafmachine lost u op een vaste afgesproken termijn een vast bedrag per maand af. U weet van tevoren precies waar u aan toe bent.

HOE ZIT HET MET HET ONDERHOUD & DE VERZEKERING VAN DE GRAAFMACHINE?

Het onderhoud en de verzekeringen van de machine maakt geen onderdeel uit van het financial leasecontract. In principe bent u hier zelf verantwoordelijk voor.
Het is bij ons uiteraard wel mogelijk om het leasecontract uit te breiden met een onderhoudscontract of verlengde garantie. Het afnemen van een aanvullend onderhoudscontract wordt met name interessant bij de machines vanaf 6 ton. We zien vaak dat het bij deze machines moeilijker wordt om het onderhoud zelf uit te voeren. Dit heeft o.a. te maken met de meer geavanceerde motoren.

OP WELKE MANIER KAN IK FINANCIAL LEASE BIJ JULLIE AANVRAGEN?

Heel eenvoudig: u kunt op onze website op elke machinepagina een offerte aanvragen voor de desbetreffende minigraver of graafmachine. U geeft in dit formulier aan dat u interesse heeft in lease middels een vinkje. Wanneer u dit formulier heeft verzonden neemt de Takeuchi Benelux vertegenwoordiger die actief is in uw gemeente binnen één werkdag contact met u op om uw offerte wensen door te spreken. Hij brengt u, indien gewenst, vervolgens in contact met één van de lease maatschappijen waar we mee samenwerken. De financieringsmogelijkheden die worden aangeboden door de lease maatschappijen zijn altijd maatwerk, waarbij flexibiliteit en snelheid gegarandeerd zijn.

Start typing and press Enter to search

Vergelijk machines

Vergelijk machines
Alles verwijderen
Vergelijk machines
0