Uitrustingsstukken voor graafmachines

Meer dan 20 verschillende uitrustingsstukken voor jouw Takeuchi minigraver!

Om jouw mini- of midigraver volledig werkklaar te maken, is een kwalitatief goed uitrustingsstuk essentieel. Voor iedere klus is een specifiek uitrustingsstuk van belang. Er zijn veel verschillende uitrustingsstukken die je aan je graafmachine kunt hangen. Deze kun je in twee groepen verdelen, namelijk: hydraulische en mechanische uitrustingsstukken. Hydraulische uitrustingsstukken worden (hydraulisch) aangedreven waardoor het uitrustingsstuk zelf ook kan bewegen. Voorbeelden hiervan zijn: sloop-sorteergrijpers, kantelbakken, sloophamers, grondboren en heggenscharen. In deze blog benoemen we veel verschillende uitrustingsstukken voor graafmachines.

Bakken

Bakken zijn de populairste uitrustingsstukken. Je hebt verschillende soorten bakken die gebruikt worden voor verschillende werkzaamheden, zoals banaanbakken, dieplepelbakken, kantelbakken, puinbakken en slotenbakken. Een banaanbak gebruik je voor het uitgraven en het verladen van bulkmateriaal van zachte grondsoorten, zoals zand. Dieplepelbakken zijn geschikt om grote hoeveelheden grond in één keer te verzetten.

Een kantelbak beschikt over een cilinder zodat je de bak kunt kantelen. Dit is ideaal voor moeilijker bereikbare grond waar je met deze bak toch een recht gat kunt graver. Een puinbak wordt uitsluitend gebruikt voor algemene sloop- en zeefwerkzaamheden. De puinbak beschikt over openingen in de bak zodat het puin in de bak blijft liggen. Voor het verladen, graven en afwerken van zachte grondsoorten is een slotenbak de beste keuze.

Bakken VemaTec
Cazo Grijper

Sloop-sorteergrijpers

Naast verschillende bakken, kun je ook sloop-sorteergrijpers en bomengrijpers van de beste kwaliteit aan jouw machine hangen. Sloop-sorteergrijpers worden met name ingezet bij sloop- of recyclingwerkzaamheden. Met dit uitrustingsstuk sloop, grijp, sorteer of verplaats je gemakkelijk afval. Met een sloop-sorteergrijper met draaikrans kun je de grijper om zijn as laten draaien. Een bomengrijper, ook wel houtgrijper genoemd, wordt veel gebruikt voor het scheiden of verwerken van (delen van) bomen.

Sloophamers

Heb je een sloopklus op de planning? Dan kun je het beste aan de slag gaan met sloophamers en beitels. Onder beitels vallen vier verschillende soorten, namelijk: puntbeitels, platte beitels, spadebeitels en palenbeitels. Puntbeitels worden met name gebruikt voor sloopwerkzaamheden zoals funderingen en vloeren. Voor platte beitels geldt hetzelfde, daarnaast zijn deze ook te gebruiken om sleuven ergens uit te breken. Spadebeitels zijn relevant om een smeervloer van een werkvloer te steken. Ten slotte kun je palenbeitels gebruiken om palen in de grond te slaan.

Sloophamer Vematec
Schuifborden

Schuifborden

Schuifborden worden gebruikt om de ondergrond af te vegen zonder de ondergrond te beschadigen. Dit wordt mogelijk gemaakt door de rubberen strip aan de onderzijde van het schuifbord. Schuifborden zijn te verkrijgen in verschillende maten en met verschillende ophangingen.

Rippers

Rippers, tuindersharken, wortelmessen en rooirieken worden door machinisten met name ingezet om verschillende harde materialen, zoals wortels, harde ondergrond of struiken en stronken, los te halen. Daarnaast worden rippers ook af en toe gebruikt voor het verwijderen van een bovenste laag van asfalt.

Rippers VemaTec
Grondboren Auger Torque

Grondboren

Grondboren en toebehoren, zoals vijzels, verlengstukken voor vijzels, kopplaten, stobbenboren, betonmolens, koppelmeters, houtsplijters en een waterpasinstrument kunnen gebruikt worden om gaten in de grond te boren voor bijvoorbeeld het plaatsen van hekwerk, bomen, palen of fundering.

Heggenschaar

Met een heggenschaar creëer je een langer maaibereik, waarmee je gemakkelijker op moeilijk bereikbare plekken als diepe hagen en hoge bomen komt.

Heggenschaar
Palletframes VemaTec

Palletframes

Ten slotte is het uiteraard ook mogelijk om een palletframe aan jouw graafmachine te koppelen. Een palletframe wordt gebruikt voor het verplaatsen van materiaal op een pallet. Een extra heftruck inzetten is hierdoor dus niet meer nodig!

Snelwissels

Een snelwissel heb je nodig om gemakkelijk en snel jouw uitrustingsstuk aan je machine te hangen en indien nodig te verwisselen. Een snelwissel kan zowel in een mechanische als in een hydraulische uitvoering verkregen worden.

Snelwissel VemaTec

Wist je dat VemaTec al deze verschillende uitrustingsstukken aanbiedt? Bekijk het volledige assortiment via www.vematec.com en bestel vanaf nu gemakkelijk online via de webshop! Naast het bestellen van uitrustingsstukken kun je op de website ook terecht voor veel informatie in de vorm van blogs en video’s. VemaTec is onderdeel van het familiebedrijf Verhoeven International en verkoopt al jarenlang uitrustingsstukken van de beste kwaliteit.

Op de VemaTec webshop vind je uitrustingsstukken van het eigen merk VemaTec. Daarnaast leveren zij ook uitrustingsstukken van de topmerken Esco, Auger Torque en Cazo. Auger Torque biedt grondboren en heggenscharen, Cazo levert sloop-sorteergrijpers en Esco is gespecialiseerd in tanden voor aan de bak. Met het uitgebreide aanbod aan merken zorgen ze ervoor dat de machinist altijd het product kan vinden waar hij/zij naar op zoek is.

Vierkant Takeuchi logo Zwart
Takeuchi Benelux
Uw Takeuchi Specialist
Wij richten ons volledig op compacte graafmachines. Het is niet iets wat we erbij doen, dit is waar we goed in zijn. Die focus stelt ons in staat om uit te blinken en de absolute top te bieden in betrouwbaarheid, wendbaarheid en kracht.

Start typing and press Enter to search

Vergelijk machines

Vergelijk machines
Alles verwijderen
Vergelijk machines
0
Takeuchi TB2150 rubbertracks