Hoe zorg ik ervoor dat mijn machinisten fluitend naar het werk komen?

Wellicht herkent u het: goed personeel is moeilijk te vinden. Zeker nu het vacatureaanbod groot is en er weinig beschikbare mensen zijn. Dit zorgt er ook voor dat links en rechts wordt ‘getrokken’ aan uw machinisten. Omdat ik als vertegenwoordiger bij veel bedrijven kom en graafmachinisten spreek, hoor ik wat zij belangrijk vinden aan een machine.

Daarom geef ik u een aantal tips over hoe u uw machinisten enthousiast houdt. Tip 1: koop altijd een Takeuchi! Dat is natuurlijk een grapje. Maar er zit wel een kern van waarheid in. Want deze machines bezitten veel kenmerken die machinisten belangrijk vinden.

Ergonomie

In de praktijk zien we in Nederland bijna alleen maar conventionele machines van Takeuchi, dus geen binnendraaiers. In het werkveld hoor ik, dat een conventionele machine, veel meer punten scoort op het vlak van ergonomie.

Het grote voordeel van een conventionele machine is dat niet alles binnen de rupsen gebouwd hoeft te worden. Onze cabines zijn dan ook erg groot en ruim. De instap is lekker laag en qua hoogte doet de cabine niet onder voor andere graafmachines. Dit alles zorgt ervoor dat een machinist erg gemakkelijk de graafmachine in en uit kan stappen.

Krachtige bediening

Daarnaast is het belangrijk dat de motor en hydrauliekpompen op de juiste manier zijn afgesteld op elkaar en de machine. Het resultaat hiervan is dat de bediening van de graafmachine nauwkeurig luistert naar de machinist.

De bak tweemaal op exact dezelfde plek neerzetten is dan ook geen enkel punt. Ook het afvlakken kan in één vloeiende beweging. Mede door de gemonteerde einddempingen in de hydraulische cilinders graaft de machine erg rustig. Het is voor een beginnende machinist erg makkelijk om nauwkeurig te werken.

Opbouwopties

Takeuchi-importeur Verhoeven heeft op alle vestigingen een uitgebreide opbouwwerkplaats. Hier wordt elke dag weer hard gewerkt om uw graafmachine te optimaliseren.  In overleg met uw vertegenwoordiger kunnen wij (bijna) alles naar uw wens opbouwen. Zo kunt u bijvoorbeeld denken aan:

 • De juiste bedieningsfuncties achter de juiste knoppen
 • Opbouw verschillende overdruk en-smeersystemen
 • Verschillende opties voor optimaal te kunnen maaikorven
 • Cabine vergroten of demontabel maken
 • Opbouw (draai)kantelstuk op tal van manieren
 • Extra werk en-signaalverlichting

Opbouwhal

Daarnaast kunnen we ook allerlei opties aan-, -in en opbouwen die het werk voor uw machinist aangenamer maken. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Een klompensteun voor de opgeruimde machinist
 • Een opstaprooster om nog makkelijker in- en uit te stappen
 • Een zonne- of regenkap om het zicht te verbeteren
 • Verduisterde ruiten
 • Een radio met bluetooth

Zo ziet u maar: het hoeft niet moeilijk te zijn om een machinist tevreden te houden. Als u er maar voor zorgt dat hij met de juiste machine op pad gaat!

frank-vd-berk
Frank van den Berk
Vertegenwoordiger Takeuchi (Verhoeven Grondverzetmachines)

Start typing and press Enter to search

Vergelijk machines

Vergelijk machines
Alles verwijderen
Vergelijk machines
0
Takeuchi TB260