5 punten waarop u de kracht van een minigraver kunt testen

Hoe toont een grondverzetmachine tijdens een demo dat hij kwalitatief sterk is?

Vakmensen over de hele wereld vertrouwen blind op onze machines. Machines die zijn ontworpen met de mens als uitgangspunt. Krachtig, comfortabel en intuïtief – een verlengstuk van u als professional. Niet voor niets is het proefdraaien van Takeuchi Benelux enorm populair tijdens open dagen en beurzen, zoals de TKD. Maar ook bij onze full-service verkooppunten kunt u terecht voor een opwindende proefrit in de zandbak. En als u – voordat u uw handtekening onder het koopcontract zet – echt wilt weten of de minigraver goed in de hand ligt, plant u een demo in op een locatie naar keuze.

Voordat u overgaat tot de aankoop van een nieuwe auto, wilt u eerst een proefrit maken. Niet meer dan logisch dus dat u als potentiële koper de grondverzetmachine van uw keuze ook zelf even wil uitproberen. Vaak bent u na een korte try-out in de zandbak van Takeuchi Benelux al overtuigd.

Want, zo’n testrit vergt geen hogere wiskunde. In een informele, ontspannen setting kunt u geheel vrijblijvend kennismaken met de minigraver waarin u geïnteresseerd bent. Deze krijgt zo de kans om een eerste indruk op u te maken. En de machine zal ongetwijfeld een goede impressie van zichzelf geven.

DE EERSTE KENNISMAKING

De afspraak in de zandbak verloopt namelijk redelijk voorspelbaar. Als eerste kijkt u naar het afwerken. De giek en graafarm worden uitgestrekt om het maximale bereik te ervaren en het profileren wordt uitgeprobeerd. Dit geeft u allemaal een idee hoe de machine in de hand ligt en hoe dat, wat u als machinist met de joysticks aanstuurt, vertaald wordt in concrete handelingen.

Het tweede punt draait om de stabiliteit. U wilt de brede graafbak (slotenbak) volscheppen en zoekt daarbij de grens op van de stabiliteit; het liefst over de zijkant – gewoon omdat het kan. U wilt weten waar het kantelpunt van de onderwagen ligt en daagt dit punt met veel plezier uit.

Demo Takeuchi

Vervolgens beoordeelt u de ergonomie van de grondverzetmachine. Op allerlei manieren onderzoekt u het gebruikersgemak: het in- en uitstappen, de handgrepen, het zitcomfort (vering en verstelbaarheid), de bewegingsruimte in de cabine, de ruimte boven uw hoofd en het zicht rondom. U gaat letterlijk en figuurlijk passen en meten. Daarbij zult u zich verbazen over de achteruitrijcamera die continu aanstaat en de scherpe blik in de spiegels.

HET FINGERSPITZENGEFÜHL

Meestal wilt u hierna contact maken met de minigraver. U wilt voelen of de graafmachine goed naar u luistert, of u er het fingerspitzengefühl bij hebt om blindelings de hydrauliek te kunnen bedienen. Alle machines van Takeuchi zijn standaard voorzien van hydraulische bediening, oftewel servo bediening.

De 5 punten op een rij:
1 Afwerken

2 Stabiliteit

3 Ergonomie

4 Interactie

5 Hijscapaciteit

Dus ook voor deze test slaagt de machine met gemak. Er wordt niet voor niets gezegd dat een Nederlander zijn minigraver gebruikt als een Zwitsers zakmes. Duurzaam, multifunctioneel en een echte alleskunner. Daar zijn wij op ingespeeld.

Wij weten ook dat, voor welke uitdaging u de machine ook aanschaft, het werk bij u begint. Bij de grond onder uw voeten. Omdat we dat begrijpen, gaan we in het offertetraject nog een stap verder en brengen de machine die u op het oog hebt naar u toe. Tenminste, als u deze wil testen “in het eigen werk”.

Demo draaien

DE LAATSTE VRAAGTEKENS

Als u de proefrit in de zandbak vergelijkt met een eerste flirt, dan gaat u met deze demo op date. U leert elkaar wat beter kennen en kunt meteen kijken of de graafmachine past op de aanhangwagen of in de vrachtwagen. Meten is weten. In de praktijk merkt u meteen of de minigraver een aanvulling is op uw eventueel bestaande machinepark. Daarnaast kunt u er een aantal werkzaamheden mee uitvoeren. Wij hebben er alle vertrouwen in dat deze demo op locatie de laatste vraagtekens voor u weg zal nemen.

Het demo draaien wordt begeleid door een Takeuchi machinespecialist die u ter plekke alles kan uitleggen en al uw vragen kan beantwoorden. Naast de vier eerdergenoemde punten wordt tijdens deze demo ook vaak de hijscapaciteit getest. Omdat u toch op de werkplek bent, wilt u even wat bouwmaterialen, L-elementen of stelconplaten verplaatsen. Zelfs van het plaatsen van kant-en-klare zwembadbakken, kijken we niet meer op. De spelregels zijn flexibel. Het doel is dat u kan ontdekken of u de juiste machine voor uw taken hebt gevonden.

Meestal weet u echter binnen enkele minuten al of er sprake is van een echte match tussen u en de machine. Het is en blijft uiteindelijk een gevoelskwestie.

AFSPRAAK INPLANNEN

Ook in coronatijd is een testrit in de zandbak of een demo op locatie geen enkel probleem. Neem contact op met een van onze vestigingen in Zeewolde, Maarheeze of Ninove (België) om een afspraak in te plannen. Eventueel kan deze ook geregeld worden via een Takeuchi wederverkoper bij u in de buurt. Geef uw wensen aan en wij zorgen dat een – uiteraard zorgvuldig gedesinfecteerde – demo graafmachine voor u klaarstaat.

demo rit Takeuchi
Vierkant Takeuchi logo Zwart
Takeuchi Benelux
Uw Takeuchi Specialist
Wij richten ons volledig op compacte graafmachines. Het is niet iets wat we erbij doen, dit is waar we goed in zijn. Die focus stelt ons in staat om uit te blinken en de absolute top te bieden in betrouwbaarheid, wendbaarheid en kracht.

Start typing and press Enter to search

Vergelijk machines

Vergelijk machines
Alles verwijderen
Vergelijk machines
0
Takeuchi 50 uren checkLed lampen op cabine